Dorien gaat voor ASC Groen

Dorien gaat voor ASC groen!

“Geen vizier en geen hulpmiddelen, dát is de uitdaging van het barebow schieten. Ik leg de focus op de techniek want alleen met een goede techniek komen de gewenste punten”.

Dorien Verstappen, lid van Sint Sebastiaan Wechelderzande België, heeft in de zes jaar dat ze barebow schiet aan twee EK’s en drie WK’s 3D deelgenomen met top 10 als resultaat. Ze is voor dit jaar geselecteerd voor het WK 3D in de week van 19 september in Zweden.
Ze is een doorzetter en neemt naast haar drukke baan als Biomedisch wetenschapper de tijd om twee keer per week te trainen en wedstrijden te schieten.

“Ik heb tijdens de wedstrijden positieve stress nodig want dan schiet ik de beste scores. Stress maakt mij alert en als het technisch moeilijk wordt dan overtref ik pas mezelf. Alleen bij kampioenschappen en op grote wedstrijden ervaar ik die stress. Op kleinere wedstrijden ben ik wat meer relaxed en dat komt ook omdat ik de laatste maanden veel aandacht heb besteed aan mentaal schieten”.

Uiteraard doet Dorien mee aan de Fita Indoor Barebow die door Archery Learning Projects (ASC) wordt georganiseerd op 30 september en aan de Indoor 3D die door ALP en De Schutroe worden georganiseerd op 3 en 4 november.

Dorien wij wensen je veel plezier in het ASC Team