Maak kennis met Ilse Houbiers

Ilse is al sinds een tijdje  teamschutter van het promoteam van ASC, maar we hadden nog niet de gelegenheid gehad om haar voor te stellen. Bij deze!

Mijn naam is Ilse Houbiers, ik ben geboren op 6 december 1999. Ik ben in 2010 begonnen met handboogschieten (recurve), omdat mijn vader en een vriendin van mij dit deden ben ik een paar keer mee gaan kijken. Na een paar proeflessen besloot ik al snel dat ik dit vaker zou willen doen en heb mij bij de handboog vereniging de Boschjagers in Herkenbosch aan gesloten.

Handboogvereniging de Boschjagers is geen lid van de NHB maar bij de Handboogbond Gezellig samenzijn. Bij deze bond is de mogelijkheid om uitdagende wedstrijden te schieten niet altijd aanwezig, dus in de eerste jaren heb ik niet zo heel veel wedstrijd ervaring opgedaan. Toch kreeg ik vaak te horen dat ik mooi onder de boog stond en ik wilde ontdekken of er meer in mij zat. Daarom ben ik vanaf 2015 ook lid geworden bij HBV De Grensschutters in Reuver, ook hier kreeg ik veel positieve opmerkingen dat ik goed stond te schieten. Al snel daarna werd ik gescout door Thieu Curvers en opgenomen in de regio training van regio 115. In dat zelfde jaar heb ik mee gedaan aan de talenten dag van het RTC Weert en werd hier, voor mij heel onverwacht, in Oktober 2015 toegelaten.

In de periode daarna is er veel veranderd, vooral mijn techniek is met sprongen vooruitgegaan, mijn mentale gesteldheid is verbetert, heb ik de Havo op BC Broekhin afgerond en begonnen aan de opleiding Build Eviroment aan de hogeschool Zuiyd in Heerlen. Helaas heb ik eind 2016 mede door mijn leeftijd het RTC moeten verlaten. Na een half jaar de focus iets meer op mijn studie gelegd te hebben ben ik in 2017 gaan trainen bij Archery Service Center in het de Talenten groep met Johan van Dongen als Trainer. Hier werken we verder aan techniek, de mentale aspecten, doelstellingen. Inmiddels heb ik heel wat wedstrijd ervaring opgedaan en heb o.a. wedstrijden geschoten zoals (Jeugd) Fita’s, LowLands indoor en outdoor, Bondskampioenschappen, Nederlandse kampioenschappen indoor en outdoor. ook heb ik in het afgelopen jaar deelgenomen aan Internationale wedstrijden zoals BerlinOpen ook staan er nog meer internationale wedstreiden op de planning. In september 2018 ben ik 2e geworden op de Nederlandse kampioenschappen outdoor en afgelopen februari ben ik Nederlands kampioen indoor bij de junioren geworden.

Mijn doelstelling op korte termijn is me focussen op de techniek en de mentale aspecten. Mijn doelstellingen op langere termijn zijn door te stromen naar de landelijke top ook wil ik in Europese en internationale wedstrijden een mooi resultaat bereiken en natuurlijk de ultieme droom ooit de Olympische spelen te kunnen mee maken.

Ik ben nu dus ook super blij en trots dat Archery Service Center mij wil ondersteunen om mijn dromen waar te maken en mij heeft opgenomen in het Team ASC. Johan, Mary en het ASC Team bedankt voor het geschonken vertrouwen.

Ilse Houbiers