Welkom Magali bij Pro Staff ASC

Teamlid van het Pro staff team van Archery Service Center; super trots en dankbaar!

Mijn naam is Magali Rademakers, geboren op 23 december 2000.
Nadat ik in de zomer van 2014 via een schoolproject met de handboogsport in aanraking kwam, is deze sport uitgegroeid tot mijn allergrootste passie. Wat het precies maakt dat iemand keer op keer weer blijft proberen de allerbeste pijl ooit te schieten, weet ik niet. Het is gewoon mijn ding.

In de eerste maanden na kennismaking was er van ambitie nog geen spraken. Ik vond het gewoon ontzettend leuk om te doen als ook heel gezellig om op de Handboogsport club Grensjagers uit Budel te vertoeven. Altijd lachen, elkaar plagen en uitdagen. In die ongedwongen sfeer ben ik verliefd geworden op de sport en mijn boog. Daarnaast was er natuurlijk ook ruimte voor het meer serieuzere werk en kwam ik erachter dat deze sport wel eens heel goed bij mij zou kunnen passen. Zo kreeg ik regelmatig te horen dat ‘ik zo goed onder de boog stond’ zonder nu precies te beseffen wat ermee bedoeld werd. Het was met name Jochem Looijmans (een schutter die jarenlang op het hoogste competitieve niveau heeft meegedaan) die mij in die beginfase in de goede richting heeft gestuurd.
Al snel ondekte ik dat ik – naast het willen winnen – in het stilistisch schieten mijn grootste uitdaging vind. Op zoek gaan naar de perfecte techniek met het basisschot als fundament in het besef dat dát hetgene is waar je altijd op kan terugvallen, ook als het eens wat minder gaat.

Geheel tegen mijn verwachting in werd ik in het voorjaar van 2015 Nederlands kampioen 25 meter 1 pijl. Een wedstrijd die ik nooit zal vergeten. Niet omdat het – zeker internationaal – nu zo’n belangrijke wedstrijd was maar omdat ik daar mijn eerste mentale lesje geleerd heb. Een ander aspect van de sport dat zo ongelooflijk belangrijk is. Lastig ook. Mijn hoogtepunten tot nu toe? Nederlands kampioen outdoor 2017 en deelname Europese Jeugdkampioenschappen in Patras, Griekenland.

In overleg met Jochem besloot ik om mee te doen aan de talentendag 2015. Wederom zonder verwachtingen vooraf heb ik meegedaan en toen ik op een vrijdag erna het verlossende telefoontje kreeg dat ik geselecteerd was voor het RTC was ik helemaal euforisch. Dat was ook wel het moment dat ik anders naar de sport ben gaan kijken. Voor het eerst sinds de allereerste pijl ben ik vooruit gaan kijken en vroeg me af waar dit naar toe zou gaan, wat er allemaal mogelijk zou zijn. Je gaat andere wedstrijden schieten, de trainingen zijn veel gestructureerder, intensiever en gaat doelstellingen formuleren zowel voor de korte- als de lange termijn. Om met deze laatste te beginnen, een zo hoog mogelijke ranking op de wereldranglijst én deelnemen aan de Olympische Spelen zijn mijn ultieme doelen.

Voor wat betreft de korte termijn doelen wil ik me helemaal focussen op het perfectioneren van mijn techniek en het mentaal volwassen worden in de topsport. Dat dát een lange weg is én met ups- en downs gaat, daar ben ik inmiddels ook achter. Dat kan je niet alleen. Het is belangrijk mensen om je heen te hebben die je helpen, begeleiden, adviseren en samen met jou op zoek gaan naar wat er nodig is om je doelstellingen te behalen. Zo heb ik de verschillende trainers op het RTC onder supervisie van Jacqueline van Roosendaal, Liduina van Neerven, mijn persoonlijke trainer/coach, Roy Vaes die ontzettend veel ‘hand- en spandiensten’ voor mij doet én mijn schietmaatje Damian die me altijd uitdaagt. En dan nu lid van het Pro staff team van Archery Service Center onder leiding van Johan en Mary met een geweldig team van professionals achter zich.
Super trots én dank voor alles, nu en in de toekomst!