Welkom Olga bij Team ASC

Ik ben Olga Sijbers, geboren op 29 november 2003. Mijn favoriete sport is handboogschieten. Ik ben met deze sport in aanraking gekomen omdat mijn vader en diverse familieleden ook schieten. Zodoende ben ik van jongs af aan al vaak meegegaan naar trainingen en wedstrijden. Ik vond het heel erg leuk om te zien en had toen al besloten om ook te gaan schieten. Uiteindelijk ben ik op mijn 8ste begonnen met handboogschieten.

Ik ben sinds 2012 lid van HBV “Heideroosje” te Heibloem en vanaf 2014 lid van HBV “Midden-Limburg” te Vlodrop. HBV “Heideroosje” is lid van de Handboogbond “Gezellig Samenzijn”. Hier word alleen de discipline 25 meter 1 pijl geschoten. Om ook aan de 3 pijl disciplines indoor en outdoor te kunnen meedoen, ben ik lid geworden van HBV “Midden-Limburg”.
In het najaar van 2015 ben ik geselecteerd voor het RTC team in Weert (Rayon 4).
Ik train +/- 5 keer per week, waarvan 2 keer bij het RTC. 1x schiet technische training en 1x fysieke training. We worden hier door een goed team van trainers begeleid en bijgestaan om zo mogelijk uit te groeien tot topsporter. Mijn beste prestatie tot nu toe is een 3e plaats bij het NK Outdoor Jeugd 2018.

Mijn doel is om zo hoog mogelijk te eindigen bij het Nederlands dames schieten, liefst schieten in het Nederlands dames team, om zo ook deel te nemen aan internationale wedstrijden en kampioenschappen en wie weet zo mogelijk Olympische Spelen. Als eerste probeer ik echter een plek te verdienen in Jong Oranje.  De weg naar de top is echter heel moeilijk. Je komt allerlei problemen en obstakels tegen.

Archery Service Center in Horst heeft me vanaf het begin altijd al zeer goed geholpen. Met al mijn vragen kon ik bij hun terecht. Ook ben ik altijd heel goed geadviseerd in mijn materiaal keuzes. Problemen met materiaal en afstellingen worden altijd meteen grondig aangepakt om ze zo snel mogelijk op te lossen. Ik ben dan ook super blij om vanaf nu een “groene kanjer” te zijn. Dit motiveert mij om nog beter mijn best te doen.